02.09.2019
У статті розглядаються варіанти підключення гідрострелок і розподільних колекторів Meibes
Варіанти підключення гідрострелок і розподільних колекторів Meibes
09.11.2016
Основне завдання для сепараторів повітря це видалення мікропухирців розчинених газів розміром менше 15 мікрон. Повітря в теплоносій потрапляє завжди абсолютно різними шляхами, наприклад при заповненні системи, хімічних і фізичних реакціях, шляхом дифузії і ін.
Застосування і підбір сепараторів повітря.
06.05.2016
Є будинок, площею 350 м2, який розташовується під Києвом. Стіни будинку - з газобетонних блоків, зовні виконано утеплення пінопластом (5 см). У будинку буде 140 м2 «теплої підлоги», решта площі опалюється радіаторами. У будинку буде проживати 4 людини.
Приватний будинок 350 м<sup>2</sup>: річні потреби будинку в теплі і вартість його експлуатації при використанні різних джерел тепла.
06.05.2016
Ключовим завданням теплотехніка є визначення експлуатаційних витрат на опалення будинку, вибір оптимальних енергоносіїв, і, в наслідок, вибір обладнання та схеми обв'язки. Однак, на теплоспоживання будинку впливає не тільки склад матеріалів, з яких складається будинок, але і регіон в якому він стоїть.
Як визначити річну потребу будинку в енергії?
06.05.2016
Для оцінки ефективності використання сонячних колекторів Meibes, розглянемо їх продуктивність в різних регіонах. Оскільки продуктивність сонячного колектора - величина нелінійна, і залежить від багатьох факторів, зафіксуємо наступні положення
Продуктивність сонячних колекторів Meibes.
06.05.2016
Отже, якщо ми знаємо потребу будинку в теплі, то треба розрахувати річні витрати різного виду палива, його вартість, і можливості зменшення річних витрат на опалення за допомогою комбінованого використання різних енергоресурсів.
Теплотворна здатність різних видів палива і їх вартість в Україні на березень 2016 р.
05.05.2016
Максимальне теплове навантаження - це тепловтрати будинку в найбільші холоди для місцевості, в якій він знаходиться. Іншими словами, це кількість тепла, яке необхідно підводити всередину будинку кожну годину в найхолоднішу погоду, щоб температура повітря в ньому залишалася незмінною.
Как определить максимальную тепловую нагрузку дома на отопление?
05.05.2016
Бак ГВП (Гаряче Водяне Постачання) - це основний пристрій, в якому готується гаряча вода для санітарних потреб в приватних будинках. За своєю суттю цей пристрій є термос або металева ємність, яка має такі властивості
Як підібрати бак гарячого водопостачання, і теплове навантаження на його обігрів?
05.05.2016
На практиці доведено, що циркуляційний насос 7, підключений просто в розетку, і працює безперервно протягом доби, може витратити за добу таку кількість тепла, яке досить для нагрівання бака 300 л. Тому, для заощадження енергоресурсів, необхідно завжди підключати цей насос 7 через контролер (або таймер), і чітко програмувати його роботу.
Рекомендована схема обв'язки бака гарячого водопостачання.
11.02.2016
Отже, візьмемо на себе сміливість стверджувати, що в 90% випадках монтажу теплої підлоги, він має такі характеристики:
Як підібрати насос для контуру теплої підлоги?
11.02.2016
Приймемо, що в приватних будинках площею до 500 м2, часто вірні такі умови: Потужність середньостатистичного радіатора (V22x500x1000) становить 1500 Вт (або 1,5 кВт) при температурному графіку 75/65 / 200С.
Як підібрати насос для контуру радіаторного опалення?
11.02.2016
Приймемо, що в приватних будинках бак ГВП часто має пріоритет надотопленіем, і потужність котла можна порівняти з потужністю змеевікабака ГВС. Також, припускаємо, що бак ГВП знаходиться в безпосередній близькості від котла (+/- 15 м).
Як підібрати насос для завантаження бака ГВП?
11.02.2016
Після вибору схеми і комплектації обладнання, виникає питання: «А якою трубою це все обв'язувати?». Для швидкого подборанеобходімого діаметра, підійде нижче наведена таблиця.
Як підібрати діаметр труби по потужності контуру?
11.02.2016
Природний газ. Одиниця виміру - н. м3 (м3 при температурі 0 ° С). Qнр = 8,2 ... 9,2 кВт / н.м3 (без урахування енергії фазового переходу водяної пари). ККД при спалюванні в звичайному котлі - 85-90%; ККД при спалюванні в конденсаційному котлі - 110-115%.
Скільки тепла можна отримати з різного виду палива?
08.02.2016
Для геліосистеми розширювальний бак підбирається не так, як для системи Отопені. Відмінність полягає в тому, що теплоносієм є не вода, а водний розчин пропіленгліколю, і посудина має не тільки компенсувати температурне розширення теплоносія, а й вмістити в себе теплоносій з сонячних колекторів та трубопроводів в разі закипання системи.
Як підібрати розширювальний бак для геліосистеми?
08.02.2016
Розширювальний бак в системі опалення грає важливу роль - він поглинає в себе «зайвий» обсяг теплоносія, котрий з'являється внаслідок нагрівання і розширення теплоносія.
Як підібрати розширювальний бак для системи опалення?
11.05.2015
Статья опубликована в журнале С.О.К., №5, 2007 год Про преимущества пола с подогревом, или так называемого теплого пола рассказывать не нужно. Все кто вставал босыми ногами на холодный кафель это понимают. Но как прийти к этому комфорту Теплые полы, как известно, бывают двух видов: электрические и водяные. Как сделать электрический теплый пол ...
Професійне підключення теплої підлоги до настінного котла. Thermix
27.02.2015
Всі розуміють, що буферна ємність потрібна для того що б з акумулювати все тепло отримане в камері згоряння, незалежно від типу палива.
Розрахунок буферної ємності для твердопаливного котла
13.10.2014
Как показывает практика, в большинстве отопительных систем требуемые значения расхода в контурах никогда не настраиваются в связи с трудоемкостью данного процесса при применении стандартных ступенчатых насосов с мокрым ротором и наличием дополнитеЯк показує практика, в більшості опалювальних систем необхідні значення витрати в контурах ніколи не ...
Високоефективні насоси GRUNDFOS ALPHA2
03.09.2014
Спочатку потрібно визначиться з типом твердопаливного котла, який, в свою чергу, може бути: стандартним високотемпературним, піролізного, тривалого горіння або пелетних. Кожен з котлів має свою специфіку по обв'язки і типу включення в існуючу систему опалення
Включення твердопаливного котла
15.07.2014
Реконструкції в сфері ЖКГ - актуальне питання, яке регулярно розглядається на вищому рівні влади. Технічний прогрес в сфері опалення давно ступив вперед, і використання ЦТП рік від року стає все більш неактуальним. Судіть самі, в процесі подачі гарячої води від ТЕЦ до житлових будинків втрачається до 27% води і не менше 15% тепла.
БІТП - індивідуальний підхід до системи опалення
15.07.2014
Кран для поливу - незамінна річ на заміській ділянці. У літній період не обходиться жодного дня без його застосування. Але після закінчення дачного сезону кран може викликати ряд проблем. У господарів цілий список справ перед закриттям дачі на зиму, серед яких є обов'язковий пункт - «злити/перекрити воду».
Кран, що не боїться замерзання
04.06.2014
Призначення балансувальної арматури це вирівнювання витрати теплоносія через споживачів тепла/холоду для найкращого використання теплової енергії. Прикладом може бути вирівнювання витрати через кілька масивів полів сонячних колекторів, зрівнювання витрати через кожен окремий радіатор опалення всіх під'їздів будинку ...
Застосування балансувальної арматури
24.09.2013
Досить часто будинки будують в місцях, віддалених від газопроводу. У цьому випадку, як джерело теплопостачання, часто розглядають твердопаливні котли, які можуть працювати на дровах або пеллетах. Однак, при установці твердопаливного котла, необхідно дотримуватися деяких правил, які забезпечать тривалу і економічну експлуатацію даного котла.
Обв'язка Meibes для твердопаливних котлів
24.09.2013
Система опалення та потужність газового котла підбирається під найхолодніші 5 днів за останні 20 років (прибл. -15 0C ...- 24 0C з залежності від регіону). Однак протягом 95% тривалості опалювального сезону така опалювальна потужність дому не потрібна.
Погодозалежне управління опалювальною установкою
03.07.2013
Як захистити котел від корозії і руйнування? Meibes пропонує професійне рішення для всіх типів котлів з чавунними і сталевими теплообмінниками - насосні групи з підтриманням постійної температури зворотної лінії.
Як захистити котел від корозії і руйнування?
08.01.2013
Сучасні вимоги до проектування і будівництву будівель різноманітного призначення, змушують фахівців серйозно підходити до вибору обладнання для котелень. У даній статті на прикладі котельні потужністю 65 кВт розглядається порівняльна вартість обв'язки котельні з використанням обладнання Meibes і класичного монтажу.
Порівняльна вартість обв'язки котельні
03.12.2012
Сьогодні практично кожен виробник інженерної арматури має власний програмний продукт, що дозволяє виробляти гідравлічні розрахунки із застосуванням тієї чи іншої арматури, труби і фітингів.
Розрахункова програма Meibes CO/Meibes H2O
03.12.2012
Останнім часом в українських містах стали приділяти велику увагу питанням реформування систем теплопостачання для підвищення їх ефективності. Однак большенство міст мегаполісів залишається поки одним з найконсервативніших міст, тримаючи в активі потенційно небезпечну для життя і здоров'я городян централізовану систему подачі тепла і ігноруючи тим ...
Тепловий пункт в кожній квартирі
23.08.2011
Сьогодні в Україні використання теплових мереж тягне за собою дуже високі тепло- і втрати енергії за рахунок великої протяжності мереж і погану теплоізоляцію трубопроводів, до того ж вони практично витратили свій ресурс.
Квартирні станції Логотерм
10.06.2011
В останні десятиліття стає актуальним питання про використання відновлюваної енергії, в тому числі і сонячної, в різних сферах життя. Збільшується не тільки населення нашої планети і загальне енергоспоживання, але ростуть і ціни на енергію, що отримується за допомогою викопних джерел.
Системи сонячного теплопостачання Майбес
10.06.2011
Сьогодні в Україні використання теплових мереж тягне за собою дуже високі тепло- і втрати енергії за рахунок великої протяжності мереж і погану теплоізоляцію трубопроводів, до того ж вони практично витратили свій ресурс.
Застосування баків-акумуляторів тепла з твердопаливними котлами
01.03.2011
Устаткування Майбес відомо на ринку 50 років, воно поєднує в собі функціональність, традиційна німецька якість і бездоганний дизайн. Майбес комплексний постачальник рішень для організації інженерних систем будівель.
Водонагрівачі та баки-акумулятори тепла
01.02.2011
На сьогоднішній день все більшого поширення набувають системні рішення, що дозволяють змонтувати швидко, якісно і надійно котельні під ключ. Техніка швидкого монтажу Майбес дозволяє значно спростити і прискорити в 2-3 рази проектування і монтаж котелень, як в побутовому сегменті, так і більш потужних котелень та індивідуальних теплових пунктів до ...
Техніка швидкого монтажу MEIBES LEGO для інженерних систем
10.11.2010
Побудувавши свій заміський будинок, Ви стикаєтеся з вирішенням багатьох завдань, і однією з найважливіших є його опалення і гаряче водопостачання. Якщо у Вас є своя котельня, то завдання у багато разів ускладнюється.
Зручне рішення для Вашої котельні
10.09.2010
Побудувавши свій заміський будинок, Ви стикаєтеся з вирішенням багатьох завдань, і однією з найважливіших є його опалення і гаряче водопостачання. Якщо у Вас є своя котельня, то завдання у багато разів ускладнюється.
10.08.2007
Будь-які системи потребують якісного обслуговування для забезпечення їх надійного і довгострокового функціонування. Meibes, маючи багаторічний досвід роботи, і будучи професіоналом в області опалювальних систем пропонує запатентоване рішення, що поєднує в собі 3 функції.
Гідравлічні зрівнювачі від Meibes. Три функції в одному пристрої
10.08.2007
В журналі Енергозбереження (№3 2004) вже публікувалася стаття про систему LogoTherm. Зараз, коли запущений пілотний проект LogoTherm, ми хочемо повернутися до цієї теми. Йдеться про 177 квартирний будинок.
LogoTherm раціональний комфорт
01.08.2007
Багато людей знайомі з сонячними колекторами, що розташовуються на дахах будівель. У них чорна поверхня, і вони поглинають сонячне тепло, передаючи його протікаючому теплоносію, який (через теплообмінник) може бути використаний в господарстві для нагріву водопровідної води.
Сполучна ланка для поновлюваних джерел енергії SolarVentec
01.07.2007
Зручність сучасних технологій передбачає вибір між системами, застосовуваними для опалення та водопостачання заміського будинку. Останнім часом багато хто вибирає автономні системи опалення. Ми розповімо про децентралізовані системи ГВП
Замість бойлера ГВП - LogoFresh від Майбес
10.06.2007
Як відомо, Meibes пропонує широкий асортимент продукції для інженерних систем будівель. Ця замітка буде присвячена запатентованій системі швидкого з'єднання FixLock, яка використовується для під'єднання гофрованої труби з нержавіючої сталі inoflex також з лінійки продукції Meibes.
Система труб і з'єднань для опалення та кондиціювання від Майбес
05.06.2007
Останнім часом багато приватних осіб і організаціq віддають перевагу автономниv системfv теплопостачання. У статті піде мова про станці] децентралізованого приготування гарячої води, що підключаються до навантаження опалення. Це станції LogoFresh (свіжа вода) приготування великих об'ємів гарячої води проточним методом.
LogoFresh - Нове рішення для гарячого водопостачання