Система труб і з'єднань для опалення та кондиціювання від Майбес

Назад

Стаття опублікована в журналі АкваТерм Споживач, №7, 2007 рік

Як відомо, Meibes пропонує широкий асортимент продукції для інженерних систем будівель. Ця замітка буде присвячена запатентованій системі швидкого з'єднання FixLock, яка використовується для під'єднання гофрованої труби з нержавіючої сталі inoflex також з лінійки продукції Meibes.

Як і всі продукти Meibes, дана система розрахована на миттєвий монтаж без використання спеціального інструменту. FixLock спільно з inoflex дозволяє швидко, гнучко і надійно підключити котел до бойлера або розподільчої системи, обв'язати установку кондиціонування або систему сонячних колекторів. І все це без виникнення монтажних напружень. До складу FixLock входить впрессоване фторопластове ущільнення конічної форми. Сам фітінг виготовлений з латуні. Для монтажу необхідно відрізати необхідну довжину труби (звичайним труборізом), надіти накидну гайку зі стопорним кільцем і закриття з'єднання. Готово!

 

В разі необхідності з'єднання може бути розібрано і зібрано неодноразово без втрати властивостей ущільнення. Вода або розчин етиленгліколю не важливо. Дане з'єднання проводиться для труб inoflex від DN12 до DN32. Робочі параметри до 16 бар і 200оС. Весь спектр кінцівників з зовнішнім, внутрішнім різьбленням, ніпеля, футорки.

Основними перевагами труби inoflex є її гнучкість, що

дозволяє здійснювати монтаж без додаткових елементів, просто зігнувши трубу, і здатність компенсувати температурні розширення, що також позбавляє від необхідності монтувати компенсатори. Розвідний ключ і труборіз замість паяльної лампи і олова, газового ключа і клоччя або зварювального апарату і, головне, істотна економія часу з очевидними перевагами під час експлуатації.

Спорідненою системою є підводки з нержавіючої гофрованої сталі inoflexi, які можуть розтягуватися на 100% своєї початкової довжини. У цій системі застосовується плоске ущільнення. Щоб не виміряти, якої довжини потрібна вставка, краще inoflexi не придумаєш, а діапазон діаметрів від DN10 до DN50 дозволяє використовувати цю систему як в побуті, так і в виробництві.