Застосування і підбір сепараторів повітря.

Основне завдання для сепараторів повітря це видалення мікропухирців розчинених газів розміром менше 15 мікрон. Повітря в теплоносій потрапляє завжди абсолютно різними шляхами, наприклад при заповненні системи, хімічних і фізичних реакціях, шляхом дифузії і ін.

Які ж проблеми можуть привести наявність розчинених газів якщо їх не видаляти з теплоносія:

  • Зниження циркуляції теплоносія до повного його відсутності зі збільшенням споживаної потужності циркуляційними насосами.
  • Погіршення передачі енергії внаслідок чого перевитрата палива.
  • Зменшення тепловіддачі споживачів теплової енергії.
  • Поява шумів в циркуляційному контурі.
  • Пошкодження циркуляційного насоса з поступовим виведенням його з ладу.
  • Збільшення витрат на сервісне обслуговування.
  • Корозія всіх металевих елементів системи опалення / охолодження.

В результаті все це зменшує термін служби системи опалення і всього теплогенеруючого обладнання.

Вирішенням цієї проблеми є застосування сепараторів повітря Flamcovent, які надійно видаляють розчинені гази з систем опалення та охолодження.

Для того що б сепаратор повітря Flamco коректно видаляв розчинені гази необхідно коректно його підібрати. Ефективність роботи сепаратора повітря Flamcovent залежить від швидкості потоку в системі. Для досягнення найкращих результатів Flamco рекомендує, щоб швидкість теплоносія була від 0,5 до 1 м/с, а сам сепаратор Flamcovent був змонтований в точці найменшого тиску і найбільшою температури.

Однак навіть на швидкостях від 1 до 1,5 м/с ефективність сепарації і раніше залишається високою. Застосування пристрою при більш високих швидкостях (вище 1,5 м/с) не рекомендується. У таких випадках слід застосовувати перехідники та моделі Flamcovent зі збільшеним розміром з'єднання, що дозволить знизити швидкість води всередині Flamcovent.

В асортименті компанії Flamco є два типи сепараторів відрізняються конструктивно:

Flamcovent - сепаратор побудовані на основі кілець Полла і Flamcovent SMART сепаратор нового покоління з мінімальним гідравлічним опором. У обох типів сепараторів повітряна камера Flamcovent має конусну форму, яка дозволяє максимізувати відстань від рівня води доразвоздушіваещуего клапана, що виключає втрати води в системі теплоносія внаслідок його засмічення.

Так само одним з головних достоїнств сепараторів Flamcovent SMART є те, що навіть при швидкості протоку теплоносія вище 3 м3 / с сепаратори серії Smart забезпечують кращу ступінь очищення води серед усіх існуючих аналогів присутніх на ринку.

Для підбору сепаратора повітря в системах опалення та холодопостачання слід скористатися діаграмою по якій діаметр сепаратора підбирається в залежності від швидкості пробігає теплоносія.

Застосування і підбір сепараторів повітря.

Сепаратори повітря Flamcovent значно перевершують своїх конкурентів.

Тестування в лабораторії технічного університету міста Дельфт, показує, що сепаратори повітря Flamcovent дозволяють видаляти з води бульбашки повітря розміром від 15 мікрон. За цим показником Flamcovent в три рази перевершує аналогічні сепаратори інших виробників.

Докладні результати тестів можна знайти на сайті Flamco.